Horák dvojitý Paella 40 cm

Horák dvojitý Paella 40 cm na grilovacie panvice Paella

Originálny Paella horák (dvojhorák: vonkajší a vnútorný kruh) na propán bután od renomovaného Španielskeho výrobcu vhodný pre varenie najmä na Paella ... celý popis
Dostupnosť
expedícia 3-5 dní
65 €
54,17 €
bez DPH
ks
Číslo produktu:P1540
Strážiť cenu / dostupnosť
Podobné produkty
    Horák dvojitý Paella 50 cm
    79,90 €
    66,58 € bez DPH
    79,90 €
    66,58 € bez DPH
    expedícia 3-5 dní
    ks
    Kompletné špecifikácie

    Originálny Paella horák (dvojhorák: vonkajší a vnútorný kruh) na propán bután od renomovaného Španielskeho výrobcu vhodný pre varenie najmä na Paella panviciach. Horák je samozrejme vhodný pre akékoľvek iné využitie v gastronómii.

     

    - regulácia výkonu až 11,7 kW

    - spotreba PB max 834 g / h

    - oceľový horák: Ø 400 mm

    - povrchová úprava: smalt

    - prevádzkový tlak 30 mbar

    - vstup pre propán butánovú hadicu s vnútorným Ø 8 - 9 mm

     

     

    1. Pro pripojenie k 5, 10 alebo 33 kg propán butánovej fľaši doporučujeme hadicu na propán bután, tlakový regulátor 29-30 mbar a 2 hadicové spony

     

    2. Pre pripojenie k 2 kg propán butánovej fľaši doporučujeme hadicu na propán bután, tlakový regulátor 29-30 mbar, 2 hadicové spony a jednocestný ventil s výstupom W21, 8LH

     

     

    Paella je typické španielske jedlo z ryže , podobné rizotu alebo kari . Pochádza zo španielskeho mesta Valencie. Ľudia , ktorí v Španielsku nežijú , paellu zvyčajne vnímajú ako národné jedlo Španielska , ale väčšina Španielov ju skôr pokladá za regionálny pokrm , vyskytujúce sa v oblasti Valencia . Obyvatelia Valencie ju naopak považujú za jeden zo svojich symbolov .

     

    Podobne ako v prípade rizota existuje veľa receptov s rôznymi ingredienciami . Na rozdiel od rizota sa však v Paella častejšie objavujú plody mora , zelenina a korenie . Pripravuje sa na špeciálne nízkej rovnej panvici s ušami zvané paellera a výsledný pokrm je menej lepivý.

     

    Paella sa prvýkrát objavila v chudobnejších oblastiach na juhu Španielska . Vznikla na rybárskych lodiach na spôsob arroz caldoso; išlo vtedy o jedno z najchudobnejších jedál pre rybárov. Pri príprave paelly je najdôležitejšou prísadou ryža, ktorá sa neumýva, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebnej zahustenie .

     

    Existujú tri najznámejšie druhy paelly :

     

    1. Paella na valenciánský spôsob ( španielsky paella valenciana ) zvyčajne obsahuje zeleninu, mäso ( kuracie, králičie alebo kačacie ), slimáky, fazuľa a korenia.

     

    2. Paella s morskými plodmi ( paella de marisco ) nahrádza mäso a slimáky morskými plodmi a neobsahuje fazuľu.

     

    3- Paella mix ( paella mixta ) je ľubovoľnou kombináciou mäsa, morských plodov, zeleniny a fazule. Ďalšími dôležitými prísadami sú šafran a olivový olej.

     

    Paella sa po dobu prípravy ničím nezakrýva . Neskôr sa môže prikryť pokrievkou alebo fóliou a dať nad paru asi na 30 minút , aby " došla ". Ryža sa nikdy nenecháva úplne dovariť , má byť naopak vnútri ľahko chrumkavá.

    Veľkou chybou, ktorej sa dnešný kuchári dopúšťajú, je miešanie rýb ( resp. morských plodov ) s bravčovým či hydinovým mäsom, pretože potom chutí aj kuracie alebo akékoľvek iné mäso ako ryba. Tento mix sa skôr objavuje vo vnútrozemí a na severe Španielska. Pokrm by nikdy nemal byť ostrý či pikantný. Rozšírená informácia, že Španieli majú radi ostré jedlá, je skôr mýtus. Len mizivé percento ľudí si paellu skutočne priostrí.

    Zdroj : Wikipedia

     

    Kotlikové súpravy na guláš

    Sklad,stav objednávok, osobný odber, reklamácie: + 421 948 212 600, +421 902 212 007

    e-shop: +421 905 580 562

     

     

    Copyright © 2017-2050 kotlikovesupravy.sk, všetky práva vyhradené..
    Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk